Hade en helt grym helg som smygstartade redan i torsdagskväll. En helg som bjöd på en massa stenhård musik, god mat och mängder av skratt.

Torsdag

Under förmiddagen slängde en polare ut en fråga på Facebook om det var någon som ville följa med och se lite dödsmetall på Debaser. Det skulle till och med vara gratis så varför inte. Det är ju alltid kul att se live musik. Sen att det visade sig vara de rutinerade DERANGED gjorde det lite mer intressant. Jag ska erkänna att jag bara kände till namnet och aldrig lyssnat på dem. Resten av dagen blev det bli snabbinlyssning på Spotify.

Deranged - Debaser, 2012

Är glad att jag hängde på då DERANGED bjöd på en uppvisning i hur man spelar klassisk dödsmetall. Det lät riktigt bra. Sångaren hade ett bra och djupt growl som lät ganska likt sångaren i WHITECHAPEL. En flyhänt gitarrist med 8-strängar på sin lyra och en stenhårt jobbande basist. Mest imponerad blev jag av trummisen som levererade helt fantastiska blast beats.

Fredag

Mer livemusik på Debaser nu med ROSVO och THE MEN. Fri entré igen då vi lyckades slinka in före klockan 22. Det var ROSVO med Peter Dolving i spetsen som för oss var kvällens huvudakt fast att de på affischen agerade förband.

Rosvo - Debaser, 2012

Tyckte att ROSVIOs hardcoredoftande musik svängde ganska gött. Så länge Dolving gör det han ska bakom micken, det vill säga sjunga och skrika lungorna ur sig är det bra. Tyvärr så tar Dolving varje chans han kan att tjata på med något slags ”politiskt” skitsnack som mest blir fånigt.

EP:n ”Ticks and Ants” finns på Spotify och efter att ha sett dem live ser jag fram emot att de släpper en fullängdare.

Istället för skriva något negativt om huvudbandet THE MEN så kan jag berätta att det blev en jäkligt rolig kväll med en och annan Brooklyn East India Pale Ale innanför västen och ganska sen hemgång.

Lördag

Middag på kvällen hos goda vänner med kanongod teriyaki lax och gott vin. En mycket trevlig och soft kväll. Skönt efter två utekvällar med hård musik.

Söndag

Helgens stora final blev ett besök på den femte årgången av Malmö Comedy Festival. En hel dag med stand-up i ett rasande tempo. Skrattade bitvis så mycket att det gjorde ont i käkarna. Mest ont gjorde det när Kristoffer Appelqvist, Al Pitcher och Göran Ebenhart körde sina skämt.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s