Mannen med världens grövsta och skrovligaste röst, TOM WAITS, tillika en av undertecknads favoritmusiker alla kategorier har visat livstecken genom ny musikvideo samt ett par liveframträdanden i amerikansk tv. Sen han släppte den lysande plattan ”Bad As Me” i fjol så har det varit ganska tyst om honom.

Den splitternya videon till ”Hell Broke Luce” är riktigt snygg. Regissören Matt Mahurian har fixat ett visuellt litet mästerverk av Toms idé om en man som drar ett hus efter sig i ett rep på väg hem från kriget. Sen är låten inte helt odålig heller.

Hans besök hos David Letterman och Jimmy Fallon visar att han fortfarande är en magisk scenpersonlighet och musiker som gillar att ändra om och låta sin sånger leva ett eget liv med olika arrangemang och sättningar än när de sattes på vax.

Min bucket list innehåller punkten ”Se Tom Waits live”. Hoppas på att få bocka av den punkten inom en överskådlig framtid.

TOM WAITS – ”Hell Broke Luce”

TOM WAITS – ”Chicago (Late Show with David Letterman, 2012)”

TOM WAITS – ”Raised Right Men (Late Night with Jimmy Fallon, 2012)”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s