Då är höstens läsning säkrad i form av en årsprenumeration på ett hårdrocksmagasin och en historiebok.

I veckan damp äntligen #96 av Sweden Rock Magazine ner i brevlådan med omslaget brytt av en hårt rockande Steve Harris. En varm känsla spreds i musiknördens hjärta. En hel tidning med distadmusik från första till sista sidan.

Det är nått visst med att prenumerera på en schyst tidning.

Ett exemplar av ”Blod Eld Död – en svensk metalhistoria” hamnade i min ägo under veckan. Har klämt på den i bokaffären några gånger tidigare men nu slog jag till. För alla oinvigda så är det en reportagebok om den svenska heavy, death och black metal-scenens historia.

Blod Eld Död, Sweden Rock Magazine #96

Jag har hunnit läsa första delen som handlar om bröderna Per ”Hellbutcher” Gustavsson och Erik ”Tyrant” Gustavsson i black metal-bandet NIFELHEIM. Bröderna är kanske mer kända under namnet ”Bröderna Hårdrock” för de flesta efter en kultförklarad dokumentär som visades på SVT 1998.

Har kommit på mig själv läsa med ett leende på läpparna och en smått växande fascination för bröderna Gustavssons genuina vilja att spela äkta black metal.

Det känns som att ”Blod Eld Död” kommer att ge mig en stunds trivsam läsning i höstmörkret.

2 tankar

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s