Om man precis som jag gillar gitarrer så var det självklart att besöka Moriska paviljongen när de bokat två ”fingerplockare” i världsklass.

CASPER ESMANN

CASPER ESMANN, nitton bast och räknas redan som en av Danmarks bästa fingerplockande gitarrister är först ut på scenen. Han inleder med en snygg cover av EURYTHMICS gamla slagdänga ”Sweet Dreams (Are Made of This)”. Häftigt att höra den omarrangerad och framförd av endast en akustisk gitarr. Fast Casper är själv på scenen så låter det som att ett helt band som spelar. Efter den inledande covern så är det eget material som gäller från bland annat hans debutskiva ”Running Sushi” från 2011.

ANDREA VALERI

Sen är det då dags för kvällens stjärna ANDREA VALERI. Han visar direkt att han är både mer erfaren och ett par snäpp vassare än Casper då han i ett rasande tempo inleder med en 60-talslåt i surfstil. Hans flamboyanta stil ger honom ett väldigt självsäkert intryck och massor med scennärvaro.

En av höjdpunkterna är givetvis hans version av ”Sultans Of Swing” som till och med MARK KNOPFLER lär ha gett honom stort beröm för. Har även för mig att STEVE VAI talat sig varm om denna italienska yngling.

När han presenterar en tango så säger han att han egentligen brukar spela den med sitt band men eftersom han är själv på scenen så ska han försöka så gott han kan ändå. Sen presenterar han sin bassist och kör igång en basgång med tummen. Kvällens trummis är hans högerhand som börjar slå en rytm mot gitarrens lock. Plötsligt dyker en kompgitarrist upp i form av hans vänsterhands fingrar och backar upp bastummen. Till sist lägger han in sig själv i mixen genom att börja spela en melodi. Givetvis sker allt detta samtidigt. Mycket imponerande uppvisning.

Casper Esmann & Andrea Valeri
Casper Esmann och Andrea Valeri

Som grand finale kommer CASPER ESMANN upp på scenen och de river av några låtar tillsammans. En mycket trevlig kväll med 100 procent gitarrmusik plockat av superflinka fingrar.

ANDREA VALERI
Support: Casper Esmann
Datum: 5 september 2012
Plats: Moriska paviljongen, Malmö

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s