Nu finns låten upplagd på Nuclear Blast Records officiella YouTube-kanal.

Jag brukar inte gilla när så kallade ”musikvideos” på YouTube bara innehåller en låt och en bild av till exempel ett skivomslag. Video ska fan vara rörlig bild. Men i dag gör jag ett stort undantag för CARCASS, ett av dödsmetallens viktigaste band. Liket som haft små dödsryckningar sedan sin reunion 2007 verkar nu ha rest sig upprätt och börjat både gå och headbanga.

Det har snackats en del om kommande plattan ”Surgical Steel” som utlovas få release någon gång i höst. Senaste studiosläppet var ”Swansong” från 1996, så väntan har varit ganska lång på nya tongångar. Men sent i går kväll hände det. En polare skickade en YouTube-länk till en ny låt med titeln ”Captive Bolt Pistol”.

Men oj så skönt att den sopar undan alla tvivel om att CARCASS inte kommer att leva upp till förväntningarna. De har verkligen utvecklats och gjort någonting nytt men utan att tappa bort sitt distinkta sound. De visar att gubbarna fortfarande har greppet om den genre som de varit med att skapa. Håller resten av skivan samma klass så är chansen stor att de släpper en av årets bästa plattor.

Låten som hittat ut på nätet är tagen från en promoskiva för den tyska festivalen Party.San Open Air.

CARCASS – ”Captive Bolt Pistol”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s