Jäklar vilken fenomenal gitarrist han är Robben Ford. Jag tror inte många skulle säga emot mig om det. Hans gitarrspel har ett slags galant flow över sig.

De inleder med ”Everything I Do Gonna Be Funky” som även är inledningsspåret på senaste skivan ”Bringing It Back Home”. Det utlovas några överraskningar under kvällen med det är mest nytt material på setlistan.

Jag gillar helt klart mest det mer bluesorienterade materialet då det blir lite skitigare än det slicka fusion-liret. Sen är Robbens sångröst lite åt det mesiga hållet för min smak. Men det är ändå skitsaker att haka upp sig på när karln spelar så jäkla bra att man kommer på sig själv med att sitta som ett fån med öppen mun och bara stirra.

Robben Ford, Palladium 2013

Men det är inte bara herr Ford själv som briljerar på scenen. Det tre man starka kompbandet är sjujäkla tight och består av Ricky Peterson på orgel, Brian Allen på ståbas och Tony Moore på trummor. Alla väldigt kompetenta musiker som även får några egna solovändor i strålkastarljuset då Robben Ford helt plötsligt knallar av scenen och Ricky Peterson tar över ledningen med sin orgel. Efter en stund går även han av scenen och lämnar över stafettpinnen till Brian Allen som ger oss en uppvisning i hur bandlös bas ska hanteras. Slutligen lämnar även han scenen och trumsolot är ett faktum.

Konserten är väldigt rakt på, avskalad och intim. Även ljudbilden är naken och det låter nästan som om alla instrument pluggats rätt in i PA-systemet. Befriande att få höra rent ljud utan mängder med effekter och musiker som levererar på toppen av sin förmåga.

Helt klart en konsert jag kommer att minnas en bra tid framöver.

ROBBEN FORD
Datum: 18 april 2013
Plats: Palladium, Malmö

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s