Missade godbitar 2013

Har frossat i årsbästalistor den senast veckan och insett att det släppts en massa bra rock, metall, döds och black under 2013. Fast man försöker att hänga med vid skivsläpp så passerar en hel del skivor bara förbi. Många gånger så är man inte på humör för en viss typ av musik eller så ger man inte skivan den där extra lyssningen som det ganska ofta krävs för att den ska fastna.

Tyvärr så verkar man bli mer och mer kräsen desto äldre man blir. Många gånger så duttar man genom låtarna och nästan direkt beslutar om det är tumme upp eller tumme ner. En faktor som brukar spela in stort för mig i alla fall när det gäller metall är sången. Det kan vara världens brutalaste riff och verser men dyker det upp skönsång på refrängen så går det i nio fall av tio fetbort direkt.

Vad har jag då hittat för godis i andras årsbästapåsar kanske du nu undrar?
Men så kul att du frågar, jag har faktiskt förberett några exempel från bloggar jag följer på lite rester från 2013 som jag missat eller dissat men som nu kommer att få lite extra egentid med mina trumhinnor.

Från Blasphemedia plockar jag ut helt galna och supermeckiga ”Late For Nothing” med IWRESTLEDABEARONCE (älskar bandnamnet) och en rejäl dödsmetallsmäll i DIABOLICAL och deras skiva ”Neogenesis”.

Hos Kim hittade jag stenhårda debutfullängdaren ”Going Postal” av svenska DEATHEMBER och ROTTING CHRIST med ”Kata Ton Daimonea Eaytoy”. Kim hade för övrigt en lista av det riktigt hårda slaget.

På bloggen METAL! så sjuder det ständigt av en massa bra musik och givetvis var årsbästalistan en matig sak. Hela 32 plattor avhandlades. Men jag lyckades plocka ut tre för mig olyssnade guldkorn i form av SCORPION CHILD med sin självbetitlade debutskiva, ”Aeons Of Satan’s Reign” med SATAN’S WRATH och sist men absolut inte minst Dan Swanö’s projekt WITHERSCAPE med ”The Inheritance”.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s