Förutom att vara gitarrlärar och Madonna’s gitarrist verkar även Monte Pittman vara en rackare på att snickra ihop svängig och tung hårdrock. Videon ”Before the Mourning Son” innehåller massor med grymma riff, sköna breaks och inte helt oäven sång.

Purfärska ”The Power of Three” har snurrat för fullt i stereon den senaste veckan och det är fan riktigt bra. Jag blev riktigt glad redan vid första lyssningen. Inget nyskapande på nått vis. Klassisk hårdrock som lutar sig ganska stabilt mot 70-talet, radiovänliga refränger och inslag av tyngre delar som doftar både thrash och fläskig metal.

MONTE PITTMAN – ”Before the Mourning Son”

Ska man nämna band att jämföra med så blir det nog METALLICA, BLACK SABBATH, THERAPY och HELMET. Att METALLICA dyker upp kanske inte är någon slump då skivan är producerad av Flemming Rasmussen som även producerat bland annat ”Ride the Lightning”, ”Master of Puppets” och ”…And Justice for All”.

Plattan är fullpackad med ljudgodis för oss som gillar mycket gitarr, snygga riff och solon. Monte Pittman är verkligen en jäkel på att hantera dessa sex strängar på ett smakfullt sätt. Nu och då blixtrar han till med tekniska grejer men hans starka sida är melodier och riff.

Mina favoritlåtar är helt klart ”Before the Mourning Son”, ”Blood Hungry Thirst”, ”Missing” och den 13 minuter långa avslutningslåten ”All is Fair in Love and War” som även har gästgitarr av Alex Skolnick (TESTAMENT) och gästgrowl från Chris Barnes (SIX FEET UNDER).

Extra bonus är ju att han fixat ihop en power trio, vilket även titel på skivan avslöjar, som gör att det ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Har ju tidigare pratat mig varm om denna magiska treenighet.


Monte Pittman - The Power of Three

musiker
Monte Pittman – sång/gitarr
Max Whipple – bas
Kane Ritchotte – trummor

MONTE PITTMAN
”The Power of Three”
2014

låtlista
01. A Dark Horse
02. Delusions of Grandeur
03. Everything’s Undone
04. Blood Hungry Thirst
05. On My Mind
06. Away from Here
07. Before the Mourning Son
08. End of the World
09. Missing
10. All is Fair in Love and War

lyssna
Apple Music
Spotify


Är det bara hos mig som Hans Alfredssons paradgubbe Lindeman dyker upp i huvudet varje gång jag läser namnet Monte Pittman?

Jag kan till och med höra Tage Danielssons stämma säga någonting i stil med:
”– Vi ska ta oss en titt i dagens tidning. Där på första sidan skriver man bland annat om bristen på musiklärare i de svenska skolorna, därför har vi bjudit hit gitarrläraren Monte Pittman.”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s