Förmodligen har väl redan alla fans av Stevie Ray Vaughan nån slags liveupptagning i sin samling. Jag vill ändå passa på att tipsa om dessa tre DVD-utgåvor:

srv-montreux srv-mocambo srv-texas
Live At Montreux 1982 & 1985 Live At El Mocambo Live From Austin, Texas

Första gången jag såg ”Live At El Mocambo” blev jag fullständigt knockad av Stevies energi och helt briljanta gitarrspel. Han svettas, böjer strängar, grimascherar och ser bitvis ut att ha riktigt, riktigt ont när han spelar. Kan inte bli mer blues än så. Det ska göra ont att bända blå noter.

”Live At Montreux 1982 & 1985” är en annan pärla och speciellt den första skivan med konserten från 1982 där publiken buar ut dem. Nån tyckte att det var en bra idé att bjuda in en elektrifierad bluesakt till en jazzfestival och lägga den i slutet av ett akustikt program. Så man får förstå att publiken buar när de förväntat sig nått helt annat. Men det coola är att de biter ihop och ser ut att ge sig fan på att göra sitt livs bästa spelning trots en avig publik.

Efter konserten kom David Bowie fram och erbjuder Stevie att spela sologitarr på skivan ”Let’s Dance”. Även Jackson Browne var imponerad och erbjöd dem gratis tid i sin studio vilket ledde till Stevie Ray Vaughn & Double Troubles debutplatta ”Texas Flood.”

Hittade smakprov från alla tre DVDer på YouTube. Så gillar du blues och i synnerhet Stevie Ray Vaughan så har dessa tre en given plats i din samling.

Stevie Ray Vaughan – ”Pride And Joy” (Live At Montreux)

 

Stevie Ray Vaughan – ”Mary Had A Little Lamb” (Live At The El Mocambo)

 

Stevie Ray Vaughan & Double Trouble – ”Leave My Little Girl Alone” (Live From Austin, Texas)

 

2 tankar

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s