Mick Jagger - Wandering SpiritMan får tycka vad man vill om Mick Jagger och Rolling Stones men killen har enligt mig en jäkligt cool och helt egen sångröst. Han fixar att sjunga allt från country, blues och rock ‘n’ roll till pop. Han är lite som en kameleont som anpassar sig och smälter in i vilken genre som helst fast utan att tappa sin genuinitet.

De soloskivor han släppt har väl vart lite si så där förutom en, ”Wandering Spirit” från 1993 som undertecknad håller mycket varmt om hjärtat. Den riktigt sprudlar av energi och blandas friskt med rockrökare, snygga ballader och gospelgung.

Den som svänger bäst och sticker ut från mängden är helt klart ”Sweet Thing”. Som även har en av världens grövsta basljud exekverat av ingen mindre än Doug Wimbish känd från bland annat Living Colour. Andra kända gästar är Flea och Lenny Kravitz.

Andra favoriter från plattan är ”Mother Of A Man”, ”Wired All Night”, ”Think”, ”I’ve Been Lonely For So Long” och titelspåret ”Wandering Spirit”.

Mick Jagger – ”Sweet Thing”

 

Måste även slänga med en av mina favoriter av Rolling Stones senare alster.

The Rolling Stones – ”Anybody Seen My Baby”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s