Bare Egil Band - Absolutt Ikke

Med Spotify’s funktion related artists hittar man nu och då ny musik som man nog aldrig skulle hittat på den gamla vinyl- och cd-tiden.

Det vette tusan hur jag hamnade där men plötsligt fastnade ögonen på namnet BARE EGIL BAND och ett skivomslag med en nollställd man med långt skägg, någon slags långhårig munkfrisyr, iförd kostym och hållande en kaffekopp. Jag bara var tvungen att klicka på namnet. Listade alla skivorna och valde sen på måfå ”Norge på kryss og tvers vol. 1” och startade låten Sardinfabrikken i Holmestrand.

Öronen möttes av en vrålande och galen norrman ackompanjerad av gammeltjo à la Harry Brandelius. En låt som vid rätt tillfälle garanterat förhöjer vilken förfest som helst till oanade höjder.

Efter ytterligare efterforskning insåg jag att Egil Hegerberg är en produktiv herre och bland annat spelar bas i det inte helt okända stoner rock bandet THULSA DOOM. Andra band som denna något udda man huserar i är humoristiska och 70-talsrockiga BLACK DEBBATH, HURRA TORPEDO, och GARTNERLOSJEN. Samtliga grupper finns på Spotify för den som vill botanisera.

Men det riktiga guldkornet hittade jag på YouTube där BARE EGIL BAND kör en fantastisk cover av RHIANNAS’S megahit ”Umbrella”. Vem hade trott att det innerst inne i denna popdänga gömde sig en långsam och dräpande tung stoner/doom hit. Guldstjärna i kanten för det innovativa användandet av toalettstolen.

BARE EGIL BAND – ”Umbrella”

2 tankar

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s