SGMs Inbox

Vi får en del musik in skickat till oss vilket är jättekul. Det är allt från etablerade band till osignade artister. I inboxen trängs hårdrock, punk, blues, rock och pop sida vid sida i en salig blandning. Utan att vara allt för elak så är kvaliteten även rätt spritt från rent oljud till fantastiskt sväng.

Så från och med nu under titeln ”SGM’s inbox” kommer vi att göra djupdykningar i postsäcken. Vi kommer även att tumma lite på vår grundregel att bara skriva om det vi gillar för att även pusha för musik som kanske inte riktigt faller oss i smaken men som ändå förtjänar ett omnämnande.

Först ut blir en titt längst ner i botten av postsäcken där vi hittar musik som legat ett tag och gottat till sig. Så håll till godo med den första batchen.

Emil Lager

”Jag spelar melodisk country blues på en distad Telecaster i öppna stämningar samt en hel del Old school fingerstyle på en Martingitarr.” Så presenterade sig Emil Lager i sitt mail som det nu är en mindre evighet sen det skickades. Men bättre sent än aldrig. Det jag gillar förutom det snygga gitarrspelet och Telecaster-ljudet är den coola tillbakalutade stilen.

EMIL LAGER – ”Fire Escape”

Riff Knives

Rap-metal är väl inte direkt favorit genren men likt förbannat är det nått som svänger med RIFF KNIVES. Jag tror att det är det där som kallas spelglädje som lyser genom. Sen har de knåpat ihop en helt ok video.

RIFF KNIVES – ”Fire”

Pyramido

Fick i höstas ett trevlig meddelande från Dan Bengtsson som är bassist i ett av världens tyngsta sludge/doom band. Malmöbaserade PYRAMIDO gillar när det går både långsamt och är blytungt. Har sett dem spela på KB som uppvärmare innan LOCK UP och blev lätt nockad av deras ljudvägg med dist och vrål. Gillar verkligen videon till ”År av onåd”, den har något krypande otrevligt över sig i stilistiskt svart och vitt.

PYRAMIDO – ”År av onåd”

Ash and Coal

Mörkt, skitigt och en hel del bredbent pondus. ASH AND COAL levererar sin tunga, mollstämda och ödesdigra rock med stor övertygelse. Får nästan lite MONSTER MAGNET vibbar här och där.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s